Over AsturTours®

|

Viva Asturias!

|

De reis erheen

|

Verblijf

|

Ervaringen

|

AsturTours® Culinair

|

Foto/Video
Contact

-

Links

-

Nieuws

Fantastische 2e plaats voor Kevin Valk

Geplaatst op: 27-09-2010 19:32
Afgelopen weekend was alweer de laatste race van het seizoen voor de rijders in de supersport klasse. De traditionele Race of the Champions is de laatste race op de kalender en de 17 jarige Kevin Valk was zeer gemotiveerd om hier een top prestatie neer te zetten. Woensdag voorafgaande aan het weekend had de talentvolle coureur van het Willems Racing Team nog een training afgewerkt op het circuit met de raceselectie van de KNMV en hier had hij al zeer snelle tijden laten zien.
 
Zaterdagmorgen stond de eerste kwalificatie training op het programma en vlak voor aanvang begon het te regenen, de jonge coureur uit Dronten bleef relaxt wachten want de weersberichten waren dat het weer droog zou worden en dan om de regenbanden kapot te rijden was ook niet de bedoeling. Met nog 15 minuten te gaan vertrok Kevin op droog weer banden en knalde in zijn eerste geklokte ronde er gelijk een tijd uit die opdat moment goed was voor de eerst plaats. Ronde na ronde verbeterden de rijders hun tijd door de opdrogende baan, maar Kevin bleef iedere ronde weer aan de leiding tot aan de laatste minuut toen de kampioen Raymond Schouten met 0,08 seconden onder de tijd van de snelle Willems coureur dook. Zeer tevreden was het team met de 2 plaats van Kevin in de eerste training en er werd al glimlachend uitgekeken na de tweede training.
's Middags was de tweede tijdtraining en ook hier liet Kevin zien dat er dit weekend met hem rekening moest worden gehouden. De strijd voor de eerste startplaats van zondag was helemaal open en Kevin probeerde met al zijn kunnen om sneller te gaan, iedere ronde knabbelde hij wat van zijn tijd af maar in zijn allerlaatste ronde werd de jonge KNMV selectie rijder opgehouden wat hem zoveel tijd koste dat de pole er net niet inzat. Behoorlijk boos om deze domme actie van deze coureur kwam Kevin terug in de pitbox bij zijn team, desondanks was het team zeer tevreden met de prestatie van hun coureur en zijn tweede startplaats.

Zondag middag was het zeer druk in de pitbox van het Willems racing team, veel sponsoren,vrienden,bekenden,familie en supporters waren gekomen om het team en Kevin aan te moedigen voor de laatste race. De start was wederom goed van Kevin en hij dook in het kielzog van de kampioen de eerste bocht in. Na enkele bochten hadden de koploper en Kevin al een mooi gaatje op de nummer 3 en bij het ingaan (+235 km/peruur)van de zeer snelle Ramshoek bocht verloor de koploper de controle over zijn motor en schoof onderuit hiermee de leiding gevend aan Kevin. Met een ruime voorsprong op nummer 2 kwam Kevin als eerste door onder luide aanmoedigingen vanuit de pits probeerde Kevin zijn voorsprong te behouden maar het lukte hem niet. Zienderogen kwam de rijder op de 2 plaats dichter bij en Kevin kon niet voorkomen dat deze rijder hem 4 ronden voor het einde passeerde. Toch kon Kevin in de laatste ronden het tempo van deze rijder zeer goed volgen en bij het ingaan van de laatste ronde werd er toch nog gedacht aan …, maar het lukte Kevin niet om nog een aanval in te zetten en met slechts enkele meters achterstand werd Kevin in zijn eerste seizoen supersport fantastische tweede.

Een dolgelukkige Kevin kwam juichend over de finish en mocht na afloop vele felicitaties in ontvangst nemen.  

Na de huldiging op het podium waar Kevin als een held werd toegejuicht werd er nog lang gezellig nagepraat in de volle pitbox. Het Willems Racing Team is zeer tevreden over het afgelopen seizoen en heeft alle doelstellingen die vooraf gezegd waren waargemaakt. Voor volgend jaar heeft het team alweer mooie plannen, maar eerst nog even nagenieten van een enerverend jaartje supersport racen!! 

Terug naar het overzicht

Nederlands Engels #unknown->language.es#

AsturTours®
Tel: +31 (0)36 521 75 77


Download hier onze folder

© 2024 AsturTours® - Culinaire Auto- en Motorreizen in Asturias, Noord-Spanje | Design by reclamebureau ONyVA | Disclaimer | Privacy Statement