Over AsturTours®

|

Viva Asturias!

|

De reis erheen

|

Verblijf

|

Ervaringen

|

AsturTours® Culinair

|

Foto/Video
Contact

-

Links

-

Nieuws

Volg de neus van uw gids

De smaak van Asturias
Als wij zeggen dat we de smaak van Asturias te pakken hebben, mag u dat rustig letterlijk nemen. Want wát is het eten daar lekker, gevarieerd en puur gezond! Op culinair gebied hebben we in de loop der jaren zelf de hele regio verkend. Daardoor kunnen we u nu de weg wijzen naar de lekkerste plekjes van deze heerlijke streek.

Volg de neus van uw gids
img_2496_400Uw reisbeschrijving van AsturTours® bevat legio culinaire tips. We wijzen u de weg naar dat ene restaurantje aan de haven met de lekkerste verse vis. En omdat het er altijd erg druk is, geven we u ook het telefoonnummer en de raad tijdig te reserveren.

Een stuk verderop in een bergdorpje weten we een klein restaurantje, verstopt tussen de eeuwenoude huisjes. Normaal zou u er zó aan voorbij rijden. Nu neemt u er rustig de tijd voor een van de beste authentieke regionale maaltijden die u ooit zult proeven. Temidden van de Spaanse dorpsbewoners die zich afvragen hoe die Nederlanders hun ‘comedor’ hebben gevonden.

Luxe en modern
We willen ook niet de indruk wekken dat in Asturias alleen plaats is voor traditie en streekgerechten. In de reisbescheiden staan ook diverse modernere restaurants, waar met lokale gerechten heel internationaal gekookt wordt. Zo is er een eetgelegenheid met een Nederlands-Spaans echtpaar dat tongen streelt en harten steelt. En was u er zelf ooit op gekomen om te gaan eten in een klooster uit de 12e eeuw? Een belevenis, vanwege de viersterren topkok en de uitzonderlijk mooie historische entourage.

Wat eten de Asturiërs?

img_2499_400Veel mensen beginnen hier de avond met tapas in een achterafbarretje: chorizo, fabada, quesos en morcilla (bloedworst) met natuurlijk een lekker glaasje van het een of het ander er bij. De maaltijden zijn vaak met vis, of vlees van de dieren die verkocht worden op de gezellige lokale marktjes. Koeien, schapen, geiten, kippen. ze lopen in deze buurt meestal gewoon de hele dag in de vrije natuur rond. Ze hebben een heerlijk leven en maken daarna ook óns leven heerlijk.

Bij de hoofdgerechten horen bonen of aardappelen, en alles natuurlijk overgoten met een vino tinto, sidra natural (cider) of een chupito (streekborrel). De sterke drank natuurlijk alleen als u voor die dag uitgereden bent. We willen u namelijk graag heelhuids terug, zodat u snel weer plannen kunt maken voor uw volgende trip naar Asturias!

Nederlands Engels #unknown->language.es#

AsturTours®
Tel: +31 (0)36 521 75 77


Download hier onze folder

© 2024 AsturTours® - Culinaire Auto- en Motorreizen in Asturias, Noord-Spanje | Design by reclamebureau ONyVA | Disclaimer | Privacy Statement