Over AsturTours®

|

Viva Asturias!

|

De reis erheen

|

Verblijf

|

Ervaringen

|

AsturTours® Culinair

|

Foto/Video
Contact

-

Links

-

Nieuws

Ervaringen

Reisimpressie autorondreis Asturias 2011

Asturias is een geliefd vakantiegebied voor de Spanjaarden zelf.  De temperatuur is er voor Spaanse begrippen zeer mild, het gebied is groen en er zijn bergen en stranden. Kortom een ideaal gebied. Na een kuststrook van circa 5 kilometer breed doemen de Picos de Europa op. Een imposant en romantisch berglandschap met kleine verborgen dorpjes, prachtige vergezichten en nog authentieke natuur. Het lijkt erg op Zwitserland in het klein.

Bij Nederlandse touristen is het (nog) weinig bekend. Voor ons reden om juist daar naar toe te gaan.

Van 3 juli tot en met 20 juli hebben wij met de auto  door Asturias gereisd en zijn zeer onder de indruk teruggekomen van de natuur, de cultuur en de gastronomie van dit prachtige gebied.

Tijdens de voorbereiding voor onze vakantie zijn we bij toeval in contact gekomen met een AsturTours. De eigenaren Hermen en Rolanda kennen Asturias als hun broekzak en hebben een grote passie ook anderen te laten delen in voorliefde voor dit gebied.

Zij hebben voor ons een gevarieerde rondreis samengesteld langs goede hotels deels aan de kust en deels in het berggebied. Aan de hand van een routeboek met opgenomen bezienswaardigheden en veel tips hebben zij ons het beste van Asturias  laten zien en ons laten ondergaan.

Wat ons geraakt heeft is de vriendelijkheid en de relaxte sfeer in dit gedeelte van Spanje. De Spanjaarden behandelen je hier nog niet als tourist maar beschouwen je als een van hun zelf. En dat is een groot compliment.

Wat we allemaal gezien hebben is te veel om hier te beschrijven.

Absoluut hoogtepunt vonden wij het bezoek aan de kathedraal van het oude Leon. De gebrandschilderde ramen zijn van zo”n absolute schoonheid dat zelfs het mooiste vergezicht van de Picos hierbij verbleekt.

Ik zou zeggen. Ga het allemaal eens met eigen ogen zien en schakel AsturTours in om je vakantie net die extras te geven die je anders zal missen.

Hermen en Rolanda.

Nogmaals  bedankt voor het overdragen van jullie passie voor dit prachtige gedeelte van Spanje en het uitstekend regelen van onze reis. We hebben het heel fijn gehad en komen zeker terug in dit wonderschone deel van Noord Spanje.

Cees en Elly van der Ende.
Rijswijk  

  

Wij hebben een echte luie vakantie doorgemaakt.

Ik en mijn zoon en dochter waren blijkbaar toe aan ‘recupereren’. Ik van het stressvolle jaar, Maaike van het blokken en Gijs van uit te gaan tot in de vroege uurtjes dag na dag tijdens de Gentse Feesten.

We hebben gelezen, veel geslapen, gezwommen, in de zon gelegen. Maar de zon was niet alle dagen van de partij. Dat was voor ons een beetje tegenvaller. Als je gewoon bent om in het zuiden van Frankrijk alle dagen te bakken dan is dit wel wat anders. De natuur hier is groen en dat betekent dat er af en toe een buitje valt. Ideaal voor mensen die niet zo nodig die brandende zon nodig hebben en actief de natuur in trekken. Wat wij dus niet gedaan hebben…

Helemaal grandioos was het uitzicht over de oceaan met de prachtige ‘hemeldecors’ erbij. Het huisje heeft een sublieme grote tuin waar je je ‘King’ voelt. Er is genoeg plaats om een eigen privé stukje uit te zoeken als je daar zin in hebt. En op dat moment is het zalig genieten van de rust en de weidsheid van de omgeving. Het zwembadje is mini. Genoeg om af te koelen en te plonzen en te spelen. Maar om baantjes te trekken is het echt te klein.

De sfeer in huis is aangenaam en cosy en vooral heel erg proper. De kamers zijn romantisch ingericht. Aangenaam is ook de twee badkamers met toilet en dat geeft een luxueus gevoel. Naar Belgische normen niet echt groot maar zeker te doen. We hebben genoten van de terrassen voor en achter. Zeker achteraan waar het terras helemaal met glas is omsloten zodat je ook bij minder weer altijd het gevoel hebt om buiten te zitten. ’S Morgens zit de zon vooraan en daar kan je op het terras genieten van de opwarming van de wereld rondom jou.

Wat ook leuk is, vind ik, dat het huisje centraal gelegen is. Het is een ideale uitval basis om de kustlijn te ontdekken. In het dichtste stadje, een 15 tal minuutjes rijden, vind je grootwarenhuizen om inkopen te doen. Je hoeft niet zo nodig uit eten te gaan want de keuken is voldoende voorzien om heerlijk te koken en gezellig onder de familie te genieten van bij te praten. En dat is waar ik en mijn (grote) kinderen zo van genoten hebben. Tijdens het jaar zien we elkaar echt niet veel meer en zo’n vakantie trekt opnieuw de banden aan. We hebben tijd genomen om veel te praten en alles samen te doen.

Groeten uit Belgie,
Wouter, Maaike en Gijs.

Voor ons was dit de tweede keer, en opnieuw een succes.

Kompaan Hendrik en ik maakten de reis naar Asturië per auto, met 2 motoren op een ambulance. ’s Avonds weg, Parijs om 22.00 uur is goed te doen, nachtje doortrekken over de Franse Veluwe, en je bent na ca 18 uur in Cangas. Hartelijke ontvangst in gastvrij en gemoedelijk hotel. Aardige mensen, prima bedden, lekker eten, en mooie omgeving. Dus eerst even dat nachtje inhalen en de volgende morgen ’t strakke leer om de kuiten.  Ideaal weer in het algemeen: heel af en toe een buitje, temperatuurtje om te zoenen (20-25), goede wegen, en, nu komt ‘ie: meesterlijke routes !! Keuze voldoende, voor elke dag iets nieuws, korter of hoger, langer of lager, bos of berg, strand of steppe (toendra is geen alliteratie),  beetje gravel of snelweg, (sorry), rotsroute of race route (!), kortom uiterst divers.

Wij de eerste dag natuurlijk een iets snellere bochtroute om de hollanse vierkante banden weer wat af te ronden. En toen ’s middags de jonge honden een beetje waren uitgeraasd was er een restaurantje aangewezen met goed voer. Als de trog leeg is even lekker pletten op de snelweg, vervolgens wat sightseeing aan zee. De eerste dag dus al een vrij compleet pallet. Waarschuwing: op tijd je maag vullen, want die Spanjolen doen heel makkelijk ’s middags de deur voor je neus dicht. Alle overige 5 dagen elke dag een andere route genomen, soms ook gewoon lekker afgeweken en bochtige binnenweggetjes gepakt, intussen evenementen aangedaan, een dagje freewheelen, meestal eten bij in de route aangegeven restaurantjes, soms culinair gokje gewaagd, allemaal prima te betalen en goede kwaliteit. Voor een héél leuk prijsje heb je een fantàstische week, prima hotel, een serie spannende routes, natuur en cultuur voor het uitzoeken.

En dan helaas weer back home.

Getver !
Hendrik en Anjo

Beste AsturTours,

 

Wij zijn met jullie organisatie naar Spanje geweest en wij zijn blij dat we dit hebben mogen meemaken.

 

Wat is de streek mooi en hebben jullie mooie routes uitgezet. De eerste dagen moesten we wennen aan het geslinger op de motor maar daarna kwamen Hans en ik aardig in de modes en hebben we genoten!

 

Ik ging steeds makkelijker met mijn motor overweg en kreeg steeds meer plezier in het rijden. (Ik heb altijd een beetje schrik voor bochten)

 

Het lokale eten was erg lekker, alleen daarvoor willen we al terug.

 

Al met al hebben wij een hele fijne vakantie gehad en willen wij in februari er eens met de auto heen om de streek in de winter eens te bekijken.

 

Bedankt voor de goede zorgen en het regelen van alles!

 

Ingrid

 

Beste Asturtours mensen,

 

Wij zijn met zijn vieren via jullie met de auto in Asturias geweest en hebben het heel erg leuk gehad. De hotels waren voldoende om met een gezin in te verblijven met lage kosten.

 

De kinderen hebben veel geleerd en spreken nu ook een beetje Spaans!

 

De routes waren geweldig mooi en de restaurants hadden goed eten! Leuk voor ons is dat je er lekker kan eten zonder veel geld uit te geven.

 

Kort om dank jullie wel voor deze fijne vakantie ook namens de kinderen.

 

Martijn, Irene + kids

Onze ervaring  in Juli 2009
 
Wij zijn afgelopen zomer met AsturTours 10 dagen gaan toeren kris kras door Asturias. Een club van 4 motorrijders en wij zelf (moeder en dochter) per auto achter de club aan! Af en toe geassisteerd door een lieve Spaanse vriendin die ons heel graag háár stukje Spanje liet zien. Wij vinden echt dat Asturias de mooiste provincie van Spanje is.

 

In het gemoedelijke familie hotel brachten wij enkel de nachten door. Wat een lieve zorgzame mensen zijn dat! Er ontbrak ons aan niets. Eenvoudig maar compleet! Iedere dag zijn we bezig geweest met bezienswaardigheden bekijken en van hier naar daar toeren. Wat hebben we “gewerkt” in die 10 dagen… en wat hebben we een hoop gezien…en gedaan!

 

Om elke bocht weer een ander uitzicht; van schilderachtige authentieke dorpjes, ineens een kudde geiten en dan weer besneeuwde bergtoppen, terwijl bij het klimmen van de weg een sliert wolken om ons heen kronkelt om weer een paar meter hoger de zon in ons gezicht te laten schijnen.


In deze omgeving waan je je ver terug in de tijd, vooral de horeos (de voorraadschuren die nog vaak gebruikt worden) geven een “middeleeuwse” indruk. Eigenlijk was elke tocht door Asturias de moeite van het rijden waard, omdat niet één weg hetzelfde is. Ook al reden we sommige wegen vice versa, elk stukje was weer een verrassing. De spannende bochten en het uitzicht wat we dan daar weer aantroffen zitten voorgoed in ons geheugen.

 

Bij de heldere rivieren kun je de hele dag vertoeven zonder dat er massa’s toeristen de rust komen verstoren. Dat toerisme is er namelijk niet!
Men treft daar hooguit de plaatselijke bevolking aan die na hun siësta nog even willen opfrissen. Of men treft een eenzame visser of wandelaar aan.
Wat wij zeker ook als heel bijzonder en relaxed hebben ervaren waren de dromerige strandjes en baaitjes aan de noordkust. Zo pittoresk en onbedorven.
Alleen al de weg naar zo’n baaitje toe is al een leuke beleving. Ook hebben wij diverse drukkere stranden bezocht maar om nou over drukte te spreken…

Van de cultuur wilden wij natuurlijk ook nog iets opsnuiven, we zijn daarom een kaasmakerij gaan bezoeken. We hebben een prachtige rondleiding door een dorp en de omliggende omgeving gemaakt, naar grotten waar de kaas - volgens een natuurlijke en al honderden jaren oude manier - gerijpt wordt.
En natuurlijk mag de Sidra daar ook niet ontbreken, net zo als de lekkere Spaanse zelfgemaakte hapjes en vers gebakken brood en omelet…. Alsof je in de Middeleeuwen met bijbehorende “live” muziek belandt bent.

 

Er valt zoveel te vertellen over (slechts) 10 dagen Asturias……het is in dat stukje Spanje zo bijzonder geweest…


Wij denken er met een soort weemoed en heel veel plezier aan terug!!

 

Van Marja Sluiter en Roos van der Weij.

 

Hallo Cornelius,

Bedankt voor jou bijdrage aan deze week die voor ons heel special is geweest!

Heel fijn dat je ons een sleutel gaf van je huis en we gebruik konden maken van je keuken, inclusief koelkast en de heerlijke kopjes koffie!

Dank voor de vele uurtjes balkon met elke dag weer prachtig uitzicht, soms elke uur weer anders.

Je was voor ons de gids naar bijzondere plekken. Je hebt ons gebracht naar plekken die we zelf nooit hadden gevonden. Dank voor je stuurmanskunst, maar ook je liefde en aandacht waarmee je dit hebt gedaan!

Dank voor je gezelligheid, de praatjes over jezelf, je hond, je auto en de omgeving.

Wellicht nog eens tot ziens!

Jan en Renske

Nederlands Engels #unknown->language.es#

AsturTours®
Tel: +31 (0)36 521 75 77


Download hier onze folder

© 2024 AsturTours® - Culinaire Auto- en Motorreizen in Asturias, Noord-Spanje | Design by reclamebureau ONyVA | Disclaimer | Privacy Statement